27 octombrie 2010

Stagiunea 79 - Recital de pian Sânziana Mircea

Partener: Universitatea Populara „Ioan I. Dalles”
Luni 1 noiembrie 2010, orele 20

J.S. Bach - Busoni  Chaconna în Re Minor
Ludwig van Beethoven Sonata op. 2 no. 3 în Do Major
Robert Schumann Studiile simfonice op. 13


Sala de Concerte Dalles, Bdul.Nicolae Bălcescu Nr. 18, Bucureşti. Elevii şi studenţii au intrarea gratuită.

Bilete la www.eventim.ro , în  librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Germanos, Vodafone, DoMo şi Orange. Donaţiile pentru restaurarea Pianului George Enescu şi renovarea Sălii de Concerte Dalles sunt binevenite şi încurajate.

Afişul in versiune de autor, imprimat pe pânză, poate fi cumpărat la Okazii.ro. 

Facebook: „Concertele Dalles”.
Concertul va fi difuzat video live prin Internet. 
Informaţii de ultimă oră pe Twitter la DallesConcerts.


Sânziana Denise Mircea

Sanziana Mircea este eleva in clasa a XII-a la Liceul de Muzica "George Enescu" din Bucuresti, la clasa Prof. Olga Szel. A inceput studiul pianului la varsta de 6 ani cu Prof. Elena Dumitrescu. Din septembrie  2008, Sanziana se pregateste si cu Prof.Univ.Dr. Stela Dragulin.

Pe parcursul celor 11 ani de studiu al pianului a participat la numeroase concursuri nationale si internationale, castigand zece premii I, dintre care cele mai importante sunt  Premiul I Absolut la Festivalul si Concursul International de Piano Forte "Beethoven si clasicii", Salerno, Italia, (2003), Premiul I la Concursul International de Pian "Ciudad de San Sebastian",  San Sebastian, Spania (2005),  Premiul I la Festivalul Concurs "J.S.Bach", Cluj Napoca (2006), Premiul I la Concursul National "Carl Czerny", Piatra Neamt (2007), Premiul I la Concursul "Gradus ad Parnassum", Bucuresti (2009). Sanziana Mircea a sustinut numeroase recitaluri in tara si in strainatate, dintre care pot fi mentionate cele de la Ateneul Roman (Sala Mare, Sala Mica), Filarmonica de Stat din Sibiu, Institutul Cultural Roman de la Berlin, Ambasada Romaniei de la Washington, Festivalul George Enescu (Piata Festivalului), Festivalul Arcuş (Sfantul Gheorghe- realizator Ecaterina Stan), Radio Romania Cultural (Emisiunea Muzicieni de azi muzicieni de maine- realizator regretata Rodica Sava), Festivalul Tinerii si muzica– Teatrul Act (Bucuresti).

In toamna anului 2007, Sanziana a intreprins primul turneu artistic in SUA, sustinand cinci recitaluri in Washngton DC, Chicago, Hartford (CT), Wilmington si Georgetown (DE).

Sanziana este membra a Fundatiei “Remember Enescu”, condusa de Prof. Mihaela Tomescu.