Luni 18 octombrie 2010, orele 20.
Sala de Concerte Dalles
Bdul Nicolae Bălcescu nr. 18, Bucuresti
Concertele Dalles continuă Luni 18 Octombrie cu recitalul de vioară şi pian MARC & RĂCEU, o replică ardelenească amicală dar neiertătoare dată Artiştilor Rezidenţi Mălaimare & Ritivoiu care au deschis Stagiunea 79 în urmă cu o săptămână.
Cu un repertoriu Schumann, Liszt, Ravel şi Grieg, pianista Octavia Marc şi violonistul Vlad Răceu, masteranzi ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima, ne vor delecta cu armonii germane mai degrabă romantice, pentru că, nu-i aşa, Clujul e mai aproape de Viena decât Bucureştii de Paris.
Octavia Marc s-a născut pe 3 iulie 1987 la Cluj-Napoca. A terminat Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, la clasa prof. Mihaela Gavriş, iar în urma câstigării prin concurs a unei burse de studiu ‘Constantin Silvestri’ a urmat între anii 2003-2004 cursurile la The Mary Erskine School din Edinburgh, Scoţia, unde l-a avut ca îndrumator pe prof. Graeme McNaught de la Royal Academy of Music and Drama din Glasgow. Aici a obţinut Marele Premiu al Concursului Naţional The Young Musician of the Year 2004 Edinburgh şi Premiul I şi Trofeul Elizabeth Ritchie la Concursul Festival din Edinburgh.
În prezent, Octavia Marc este studentă în anul I master la Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca, clasa de pian a conf. univ. dr. Daniel Goiţi, sub îndrumarea căruia a studiat şi între anii 2006 – 2010. Pianista a susţinut numeroase recitaluri şi concerte atât în ţară, cât şi în străinătate. În calitate de solistă a colaborat cu dirijorii: Petre Sbârcea, Kang Chang Woo (Coreea), James Grossmith (Scoţia), Ciprian Para, Gheorghe Victor Dumanescu, Emil Aluaş Gabriel Bebeşelea, în compania unor orchestre precum Orchestra de Cameră a Operei Române Cluj, Orchestra Liceului de Muzică "S. Toduţă" Cluj, Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj, Orchestra de Cameră a Festivalului de la Edinburgh, Orchestra studenţilor anii III-IV a Academiei ‘G.Dima’ din Cluj, orchestra de cameră ‘Liutaria’ condusă de Titus Fluieraş, Cluj.
A participat activ la cursuri de măiestrie susţinute de pianişti precum Vincenzo Balzani (Italia), Peter Florian(Germania), Ian Jones (Scoţia), Ninuca Oşanu-Pop (Cluj-Napoca), Theodor Paraschivescu (Paris), Andrei Deleanu (Constanţa), Georg Sava (Germania), Cvartetul Voces (Iaşi), Dieter Weitz (Germania), Robert Satterlee (America), Mariusz Adamczak (Polonia), Anke Schittenhelm (Austria).
Vlad Răceu s-a născut în 27 februarie 1987 la Satu-Mare, într-o familie de violonişti. A studiat vioara de la 6 ani şi până la terminarea liceului cu tatăl său, concert-maestrul Danil Răceu, în cadrul Liceului de artă din Satu-Mare şi a participat la concursuri de interpretare şi Olimpiade naţionale de muzică unde a obţinut numeroase premii. Din 1995, când a debutat ca solist în cadrul concertelor pentru elevi organizate de Filarmonica Satu-Mare, a susţinut concerte cu diferite orchestre din ţară şi din străinătate, în Ungaria, Germania, Elveţia, Olanda, colaborând cu dirijori de renume, ca Emil Simon, Gheorghe Costin sau Frantz Lamprecht.
În septembrie 2007 Vlad Răceu a obţinut locul I la Concursul internaţional ,,Ştefan Ruha'', iar în decembrie 2007 Premiul I şi Marele Premiu ,,Remember Enescu" la Concursul internaţional ,,Remember Enescu". A participat la cursuri de măiestrie cu violoniştii Gabriel Croitoru, Nicuşor Silaghi, Anke Schittenhelm, Ernst Kovacic, David Grimal, Sherban Lupu, Ladislau Kiss, Silvia Marcovici. A absolvit Academiea de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar în prezent este masterand în arta muzicală sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Victoria Nicolae.
Biletele costă de la 20 la 100 lei şi pot fi cumpărate anticipat la www.eventim.ro, în librăriile Humanitas, magazinele Germanos, Vodafone şi Orange, precum şi la casa serală de la Sala de Concerte Dalles.
As dori sa stiu cum il pot contacta pe Vlad Raceu?
RăspundețiȘtergere@Atletism: Vă propunem să veniţi la concert.
RăspundețiȘtergere